Slaviša Stajković

Slaviša Stajković

Voditelj projekata u Udruženju za razvoj NERDA (Razvojna agencija za sjeveroistočnu BiH)

Životopis

Slaviša Stajković je voditelj projekata u Udruženju za razvoj NERDA od 2005. godine. Bavi se projektima važnim za ekonomski razvoj i analize vrijednosnih lanaca, s naglaskom na industrijske sektore: prehrambeni, drvoprerađivački, metaloprerađivački i sektor plastike i alata.

Učestvovao je u pripremi i provedbi brojnih projekata od kojih se izdvajaju CREDO, CREDO Hercegovina, CREDO Krajina, “Klasteri znanja, inovacije i dizajn u drvnom sektoru SEE – ID: WOOD”, „Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća u Tuzli i susjednim općinama – BESt4SMEs“.

Prije priključivanja timu NERDA-e Stajković je djelovao kao stručni savjetnik za mala i srednja preduzeća iz oblasti finansija i marketinga, ostvarujući saradnju sa različitim USAID projektima kao i projektima finansiranim od strane Delegacije Evropske komisije u BiH.

NA KONFERENCIJI ĆE PREDSTAVITI USPJEŠAN EU PROJEKT

BEST4SMES
Projekt „Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća u Tuzli i susjednim općinama – BESt4SMEs“ sprovelo je Udruženje za razvoj NERDA u partnerstvu s gradom Tuzla, općinama Kalesija i Srebrenik, te JP Business Innovation Technology PARK – BIT Centar Tuzla uz podršku Evropske unije kroz program IPA 2011 Podrška lokalnom ekonomskom razvoju u BiH. Najznačajniji rezultati projekta odnose se na unapređenje fizičke poslovne infrastrukture, poboljšanje usluga za novoosnovana i postojeća preduzeća u Tuzli, Srebreniku i Kalesiji, razvijanje poslovnih vještina mladih osoba kao potencijalnih poduzetnika, razmjenu pozitivnih iskustava i primjera dobre prakse u lokalnom ekonomskom razvoju te promociju poduzetništva. Prostorni kapaciteti BIT Centra u Tuzli su prošireni za dodatnih 490 m2 korisne površine dok su u općinama Srebrenik i Kalesija uspostavljeni Centri za podršku poduzetništvu (200 m2 korisne površine) s inkubacionim kapacitetima koji raspolažu sa po 5 kvalitetno opremljenih i modernih poslovnih prostora i salama za edukacije. Pored toga, u toku projekta kroz ciljane obuke unaprijeđene su vještine uposlenika Općina Srebrenik i Kalesija i udruženja samostalnih privrednika/obrtnika u oblasti pružanja usluga poduzetnicima. Studentima završnih godina fakulteta Univerziteta u Tuzli omogućena je obuka te pružene konsultacije u izradi 20 poslovnih planova čime su unaprijeđene njihove poslovne vještine.

PROČITAJTE INTERVJU SA SLAVIŠA STAJKOVIĆ

Kontakt

Udruženje za razvoj NERDA
Tel: +387 35 369 900
Fax: +387 35 369 903
Email: nerda@nerda.ba
Web: www.nerda.ba