Program EU4Business

Predstavljamo program
EU4Business

U cilju jačanja kapaciteta BiH za ekonomski rast i zapošljavanje, projekt Europske unije EU4Business podržava razvoj konkurentnosti i inovativnosti u izvozno orijentisanim sektorima, turizmu, poljoprivredi i ruralnom razvoju i poduzetništvu.

Direktni korisnici su firme, farmeri i preduzetnici, a projekat će im omogućiti financijsku i tehničku pomoć kako bi efikasnije iskoristili svoje potencijale i postigli bolju konkurentnost na domaćem i stranim tržištima.

EU4Business projekt je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga financiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Njemačko federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) (1,1 miliona eura). EU4Business zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, u razdoblju od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Program će predstaviti
Snežana Tomašević

Snežana Tomašević, ekspert za grant šemu i inovacije, GIZ GmbH Ured u BiH

Ekspert sa više od 15 godina iskustva u jačanju kapaciteta, s jedne strane nosilaca privrednog razvoja, te s druge strane organizacija civilnog društva i lokalne zajednice. U posljednjih 9 godina radila je na kreiranju, razvoju, implementaciji, monitoringu i evaluaciji različitih programa bespovratne pomoći finansiranih iz IPA sredstava.